Legea privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul a fost declarata neconstituțională

Proiectul de lege prin care ar fi avut loc interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat a fost declarat neconstituțional de magistrații CCR. Așadar, beneficiarii vor putea avea în continuare două venituri. 

 

Președintele CCR, Marian Enache, a anunțat că decizia a fost luată în unanimitate de către judecătorii constituționali, care au considerat că legea contravine dreptului fundamental la muncă.

Cu unanimitate de voturi, Curtea a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție și a constatat că dispozițiile articolului 2 până la 11 din legea privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative sunt neconstituționale. Curtea, în esență, a considerat că dispozițiile criticate referitoare la interdicția cumulului pensiei cu salariul contravin dreptului fundamental la muncă, garantat de Constituție.

În aceste condiții, legea se întoarce în Parlament, pentru a fi pusă de acord cu decizia Curții Consstituționale, în temeiul articolului 147 din Constituția României”, a anunțat președintele Curții Constituționale, Marian Enache.

Sursa ADEVARUL

Lasa un comentariu

*

Google PageRank Checker