AMENZILE APLICATE PERSOANELOR FIZICE SE VOR INCASA IN CONTUL UNIC

Anumite amenzi aplicate persoanelor fizice vor putea fi achitate in contul unic, incepand cu 1 ianuarie 2019

Începând cu data de 01.0.1019 se aplică Ordinul 3893/2018 privind deschiderea contului unic pentru achitarea amenzilor contravenţionale potrivit prevederilor Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale, emis de ministerul Finantelor Publice și publicat în Monitorul Oficial nr. 1105 din 27 decembrie 2018.

(1) În scopul încasării amenzilor contravenţionale aplicate persoanelor fizice de către agenţii constatatori din cadrul organelor care au implementat seria de evidenţă unică a proceselor-verbale de contravenţie şi modalitatea de preluare şi transmitere în sistem informatic a datelor necesare creării titlului de creanţă electronic, la Trezoreria operativă centrală şi la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului se deschid conturile:

a) 50.09.01 “Cont unic aferent amenzilor contravenţionale aplicate persoanelor fizice cu domiciliu în România”;

b) 50.09.02 “Cont unic aferent amenzilor contravenţionale aplicate persoanelor fizice fără domiciliu în România”.

 

Conform dispozițiilor art. 11 din Legea nr. 203/2018 din 20 iulie 2018

privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale:

 

Pentru a fi introdus în sistemul informatic de gestionare a titlurilor de creanţă electronice, potrivit prezentei legi, procesul-verbal de contravenţie întocmit trebuie să cuprindă, distinct, pe lângă informaţiile prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi următoarele informaţii necesare efectuării plăţii:

a) seria de evidenţă unică a procesului-verbal de contravenţie;

b) contul unic şi codul IBAN al acestuia;

c) suma de plată reprezentând amenda aplicată;

d) suma de plată reprezentând jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege;

e) alte informaţii necesare, stabilite prin normele de aplicare a prezentei legi, care nu afectează drepturile contravenientului.

(2) Modelul procesului-verbal de contravenţie prevăzut la alin. (1) se aprobă prin normele de aplicare a prezentei legi.

 

Textul integral al Legii nr.203/2018 AICI.

Textul integral al Ordinului MF nr. 3893 din 2018 AICI.

 

TRANSILVANIA Recuperari Creante Cluj

Lasa un comentariu

*

Google PageRank Checker