Cereri de incuviintare a executarii silite respinse de Judecatoria Baia Mare, pe motiv ca contractele de credit bancar nu sunt inregistrate in registrele publice -art. 641 C.pr.civ.

In mod gresit Judecatoria Baia Mare respinge cererile de incuviintare a executarii silite motivat pe faptul ca nu sunt inscrise in registrele publice contractele de credit bancar puse in executare silita

 

Invocand pur si simplu dispozitiile cuprinse la art. 641 C.pr.civ., dispozitii care oricum nu pot fi puse in aplicare, Judecatoria Baia Mare, prin anumite completuri de judecata, respinge pe banda rulanta cererile de incuviintare a executarii silite formulate de executorii judecatoresti privind obligatii rezultate din contractele de credit bancar.

Aceste hotarari sunt motivate sec, astfel: conform dispozitiilor art. 641 C.pr.civ.: “Înscrisurile sub semnătură privată sunt titluri executorii, numai dacă sunt înregistrate în registrele publice, în cazurile şi condiţiile anume prevăzute de lege. Orice clauză sau convenţie contrară este nulă şi considerată astfel nescrisă. Dispoziţiile art. 664 şi următoarele sunt aplicabile.”

Cum cererea de executare silita a fost inregistrata dupa data intrarii in vigoare a Legii nr. 17/2017, care introduce textul art. 641 din C.pr.civ., fără ca contractul de credit sa fie inregistrat in registrele publice, desi ele nu exista (sic!), cererea urmeaza a fi respinsa.

Cu alte cuvinte, Judecatoria Baia Mare solicita inregistrarea contractelor de credit in registrele publice, in cazurile si in conditiile anume prevazute de lege, pentru a incuviinta executarea silita, dar: registrele publice nu există! iar cazurile si conditiile anume prevazute de lege, din nou, nu exista! Noroc ca respectivele hotarari sunt desfiintate de Tribunalul Maramures, doar pentru cei care promiveaza apel. Pierdere de timp si de bani.

 

TRANSILVANIA Recuperari Creante Cluj

Lasa un comentariu

*

Google PageRank Checker