Plan de redresare financiara City Insurance

Prevederile planului de redresare financiara a societatii City Insurance S.A.

Bucuresti, 21 iulie 2016 – Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a aprobat Planul de redresare financiara a Societatii de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A., in sedinta din 19 iulie 2016, in baza caruia a fost emisa Decizia nr. 1458/21.07.2016.  

Planul de redresare astfel aprobat poate conduce la restabilirea situatiei financiare a societatii, pana la data de 31.12.2016, in scopul apararii drepturilor asiguratilor si al promovarii stabilitatii activitatii de asigurare in Romania.

 

In principal, planul cuprinde:

•          Efectuarea si depunerea Raportului de audit intocmit potrivit contractului cu Deloitte, pana la 30.09.2016;

•          Majorarea capitalului social cu 30 milioane euro, printr-un imprumut subordonat al actionarilor, pana la 30.09.2016;

•          Recuperarea imprumuturilor acordate de City Insurance unor societati afiliate (City Invest), partenerilor (Unity Broker) sau altor terti, in valoare de 39 milioane euro;

•          Sindicalizarea tratatelor de reasigurare de tip cota-parte pentru asigurarea RCA;

•          Restructurarea completa a programului de incheiere a unui nou tratat cu reasiguratori supravegheati in sistem echivalent Solvency II.

Aceste masuri nu influenteaza obiectul de activitate a societatii City Insurance S.A. Toate politele emise sunt si raman valabile de la momentul emiterii pana la expirare, iar societatea poate sa emita in continuare polite de asigurare.

Lasa un comentariu

*

Google PageRank Checker