Decizia Consiliului ASF in cazul societatii EUROINS Romania Asigurare-Reasigurare

Bucuresti, 14 octombrie 2015 – Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a hotarat in sedinta de astazi deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan a societatii EUROINS Romania Asigurare-Reasigurare S.A., avand ca obiectiv restabilirea situatiei financiare in termen de un an.

Decizia ASF se bazeaza pe concluziile unui raport de control privind activitatea si managementul financiar al EUROINS, care a scos in evidenta o serie de deficiente privind solvabilitatea si nivelul capitalului. De asemenea, Consiliul ASF a avut in vedere identificarea, pe baza situatiilor financiare de la 30 iunie 2015, a unui necesar minim de capital insuficient acoperit prin aportul de 200 milioane de lei asumat de actionarii societatii pentru luna octombrie a acestui an, in contextul cerintelor suplimentare de lichiditate si de capital rezultate din aplicarea, de la 1 ianuarie 2016, a noilor norme de supraveghere Solvabilitate II.

In cel mult 20 de zile de la data comunicarii prezentei decizii, Consiliul de Administratie al EUROINS are obligatia de a depune la ASF planul de redresare care sa includa atat o estimare a resurselor financiare cu care se intentioneaza corectarea marjei de solvabilitate, programele de reasigurare, cat si un program de stingere a datoriilor. De asemenea, EUROINS va transmite lunar catre ASF un raport privind stadiul realizarii masurilor pe care societatea si le va asuma prin planul de redresare.

Decizia ASF constituie o masura prudentiala adoptata in scopul redresarii financiare a societatii si al restabilirii indicatorilor prudentiali. EUROINS are in continuare dreptul de a desfasura activitatea de asigurare (subscriere de riscuri noi, lichidare daune etc.), iar toate politele deja emise raman valabile pana la data expirarii.

TRANSILVANIA Recuperari Creante Cluj

Lasa un comentariu

*

Google PageRank Checker