Alpha Bank: Dezvoltarea intermedierii financiare poate contribui la cresterea bunăstării

In Romania, cresterea intermedierii financiare are cel mai mare potential de a contribui la cresterea bunăstării, in comparatie cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, a declarat vineri Ella Kallai, economist sef Alpha Bank, intr-o conferintă pe tema reglementării financiare, organizată de Banca Natională a Romaniei (BNR).

“Costurile crizei financiare au fost acoperite din bani publici in Uniunea Europeană. Romania a făcut parte din cele 7 tări in care nu a fost nevoie de bani publici pentru a sprijini sistemele financiare. Aceste tări, majoritatea lor sunt foste comuniste. (…) Diverse state membre ale Uniunii Europene au cheltuit multi bani pentru sprijinirea sistemului financiar sau a anumitor institutii financiare. In Romania, cresterea intermedierii financiare are cel mai mare potential de a contribui la cresterea bunăstării, in comparatie cu celelalte state membre ale Uniunii Europene”, a spus Kallai.

La randul său, Daniel Dăianu, membru al Consiliului de Administratie din BNR este de părere că negarea relatiei dintre dereglementare si amplitudinea crizei este o declaratie contrazisă de realitate si studii.

“A nega relatia dintre dereglementare si amplitudinea crizei, ciclului financiar, in opinia mea astăzi este o declaratie contrazisă nu numai de realitate ci si de studii temeinice. Eu cred că, deja, acesti ani au dat un verdict in această privintă. (…) In economiile care au fost străbătute de o criză adancă se manifestă, după aceea, o revenire economică cu credit mai putin”, a afirmat Dăianu.

Banca Natională a Romaniei a organizat, vineri, dezbaterea cu tema “Ciclul economic si reglementarea financiară’. AGERPRES

Sursa: www.capital.ro

Lasa un comentariu

*

Google PageRank Checker