PAUZA la REDUCEREA PEDEPSELOR urmare a operelor literar-stiintifice ale puscariasilor

Scriitorii puscariilor nu vor mai beneficia de reducerea pedepsei cu cate 30 de zile pentru fiecare lucrare. Vom vedea continuarea dupa 1 septembrie 2016, deoarece textul ingaduitor a fost doar suspendat la aplicare pana in data de 1 septembrie 2016.

Fata de expunerea de motive in adoptarea O.U.G. nr. 2 in 3 februarie 2016 -destul de motivanta, textul reglementat este exact ca orice indicator de sfarsit de autostrada din Romania. Doar se suspendă aplicarea dispozitiilor.

Operele literare, raman sa se contorizeze?!

Textul scurt astfel:

ARTICOL UNIC

La articolul 96 alineatul (1) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 514 din 14 august 2013, cu completarile ulterioare, litera f) se suspenda pana la data de 1 septembrie 2016.

 

Reamintim dispozitiile ART. 96

Partea din durata pedepsei care este considerata ca executata pe baza muncii prestate si/sau a instruirii scolare si formarii profesionale

(1) Pedeapsa care este considerata ca executata pe baza muncii prestate sau a instruirii scolare si formarii profesionale, in vederea acordarii liberarii conditionate, se calculeaza dupa cum urmeaza:

f) in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, se considera 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie si inovatie brevetate.

Aici textul O.U.G. nr. 2/2016

TRANSILVANIA Recuperari Creante Cluj

Lasa un comentariu

*

Google PageRank Checker