ASF –Salarii 20 de milioane de euro pe 2015

ASF traieste ca sa plateasca salarii de 60% din tot ce incasează !

Veniturile Autoritatii de Supraveghere Financiara pe primele 9 luni din 2015 sunt in suma de 117.864.475 lei.

59,2% din acesti bani se duc pe salarii grase si nesimtite! Astfel, ponderea cheltuielilor cu personalul, inclusiv contribuțiile la asigurările sociale și impozite, reprezinta  59,2% din venituri.

Ca de obicei sectorul asigurari-reasigurari duce greul. Adica noi toti, platitorii de asigurari.Veniturile din Sectorul Instrumente și Investiții Financiare sunt in scadere, in timp ce Sectorul Pensii Private inregistreaza o usoara crestere .

Conform informatiilor publicate pe websiteul ASF:

Sectorul Asigurări – Reasigurări a generat un volum al încasărilor, în perioada ianuarie-septembrie 2015, în cuantum de 48.082.037 lei (40,79% din încasările totale ale ASF în primele nouă luni), în creștere cu 29,88%, față de intervalul similar al anului trecut. Creșterea a fost datorată, în principal, încasării unor debite restante.

Sectorul Instrumente și Investiții Financiare, în primele nouă luni ale anului, au fost de 38.356.698 lei (32,54% din încasările totale ale ASF în perioada menționată), în scădere cu 14,57% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Sectorul Pensii Private, în perioada ianuarie-septembrie 2015, s-a situat la nivelul de 29.390.604 lei (24,94% din încasările totale ale ASF în intervalul menționat), cu 18,47% mai mult față de perioada similară a anului trecut.

 

Potrivit acelorasi informatii furnizate:

În primele nouă luni ale anului, cheltuielile cu bunuri și servicii au crescut cu 8,77% față de perioada similară a anului 2014, creștere determinată în principal de cheltuielile cu consultanța – Balance Sheet Review (BSR), contracte juridice, dar și finalizarea contractului de întreținere a bazei CEDAM/EWS. În intervalul menționat, cheltuielile cu investițiile au crescut cu 465,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită, în principal, achiziției de licențe și softuri IT și realizării sistemului de securitate și de acces în sediul ASF.

Adica salariile grase si nesimtite NU sunt indeajuns, mai trebuie platite si servicii de consultanta, inclusiv consultanta juridica?!

Vom vedea rolul ASF cand societati de asigurare vor falimenta … iar Fondul de garantare a asiguratilor se va dovedi un sac cu fundul spart!

 

Autor A.M.

Lasa un comentariu

*

Google PageRank Checker